2 pakettia Voikkaria
täyte 1
250-300 g savukinkkua
2 rasiaa (à 200 g) tuorejuustoa
1 prk ranskankermaa
1 dl ruohosipulia hienonnettuna
1 dl persiljaa hienonnettuna
½ tl mustapippuria
täyte 2
1 kurkku
2 rasiaa (à 200 g) yrttituorejuustoa
1 prk ranskankermaa
kostutus
4 dl vettä tai maitoa
1 kasvisliemikuutio
kuorrutus
1 tuubi majoneesia (175 g)
2 rasiaa (à 200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
koristeeksi
400 g kinkkuviipaleita
kirsikkatomaatteja
kurkkua
persiljaa
Valmista ensin täytteet.
Täyte 1: Hienonna kinkku. Lisää joukkoon muut ainekset ja
sekoita tasaiseksi. Anna täytteen vetäytyä jääkaapissa.
Täyte 2: Raasta pesty kurkku hienoksi raasteeksi ja purista neste
pois mahdollisimman tarkkaan. Yhdistä raasteeseen muut
ainekset ja sekoita hyvin.
Levitä leikkuulaudalle kelmua siten, että se ulottuu joka puolelta
15 cm reunan yli.
Kiehauta vesi tai maito ja liemikuutio. Kasta Voikkari liemeen
ja aseta se leikkuulaudan reunaan. Kasta toinen Voikkari samoin
ja aseta se edellisen viereen puskusaumaan. Jatka näin ja
lado vierekkäin yhteensä kuusi kostutettua Voikkaria.
Levitä kinkkutäyte ensimmäisen kerroksen päälle huolellisesti
reunoja myöten. Tasoita. Aseta uusi kerros kostutettuja Voikkareita
kinkkutäytteen päälle.
Levitä kurkkutäyte tämän Voikkarikerroksen päälle. Aseta
päällimmäiseksi kerros kostutettuja Voikkareita.
Kääri kakku tiiviisti kelmuun ja anna vetäytyä viileässä yön yli.
Sekoita keskenään majoneesi, tuorejuusto ja persilja. Levitä
kuorrutetta kakun päälle ohuesti ja reunoille paksummin.
Koristele kakku kinkkurullilla, kirsikkatomaateilla, kurkulla ja
persiljalla.